Transitions® #allshadesoflife

Lentile fotocromatice inteligente

La fiecare zece ani, speranţa de viaţă creşte cu doi ani, însă capacitatea noastră vizuală scade odată cu vârsta. În plus, înmulţirea dispozitivelor digitale înseamnă că ne solicităm ochii din ce în ce mai mult în fiecare zi, atât la serviciu cât şi în timpul liber. Din acest motiv, păstrarea sănătăţii vizuale a devenit o provocare majoră.
Lentile Crizal® Transitions® reprezintă soluţia perfectă, fiind o lentilă completă, care se adaptează la toate variațiile de lumină. Lentile fotocromatice se ajustează de la incolor la colorat, la interior şi în aer liber, pentru orice tip de lumină.

Acestea vă garantează cea mai bună protecţie față de:
• lumina albastră
• radiații UV
• strălucire
• zgârieturi, pete, praf, apă

Toate lentilele Crizal® Transitions® de la Essilor au inclusă tehnologia Eye Protect System™. Dezvoltat datorită expertizei Transitions, Eye Protect System™ este acum disponibil și pentru lentilele incolore, datorită eforturilor depuse de echipele Essilor de Cercetare & Dezvoltare.
Eye Protect System™ este primul sistem de protecţie inserat în lentilă, care absoarbe lumina albastră-violet dăunătoare și este imperceptibil datorită moleculelor care neutralizează culoarea galbenă.

Ce este lumina albastră?

Lumina albastră este la capătul îndepărtat al spectrului luminos vizibil (380-460nm), aproape de lumina ultravioletă (UV). Aceasta este benefică în timpul zilei, deoarece stimulează atenția, timpii de reacție și starea de spirit. În același timp, o porțiune de lumină albastră în intervalul de 415-455 nm este considerată a fi toxică pentru celulele retinale și este denumită lumină albastră dăunătoare.

O multitudine de surse emit lumină albastră dăunătoare. În interior, aceasta este emisă de dispozitivele digitale, cum ar fi telefoanele inteligente, tabletele, televizoarele cu plasmă și becurile fluorescente. În exterior, soarele emite de cel puțin 100 de ori mai multă lumină dăunătoare decât sursele artificiale.

Cercetările indică o posibilă legătură între expunerea la lumina albastră dăunătoare și problemele de vedere pe termen lung, cum ar fi degenerarea maculară legată de vârstă. De aceea, în interior, lentilele de tranziție ajută la protejarea ochilor împotriva luminii albastre nocive emisă de surse artificiale, cum ar fi dispozitivele digitale și luminile cu LED, iar afară, lentilele de tranziție asigură o protecție suplimentară prin protejarea ochilor de lumina intensă albastră dăunătoare emisă de soare, strălucire și raze ultraviolete.

Surse: 1. Harvard Health Publications (http://www.health.harvard.edu/staying-healthy/blue-light-has-a-dark-side)
2. Arnault E.,Barrau C., Nanteau C, Gondouin P., Bigot K., Vienot F., Gutman E., Fontaine V., Villette T., Cohen-Tannoudji D., Sahel J., Picaud S., Phototoxic Action Spectrum on a Retinal Pigment Epithelium Model of Age Related Macular Degeneration Exposed to Sunlight Normalized Conditions, PlosOne 8 (2013), DOI: 10.1371/journal.pone.0071398
3. Dillon, James et al., Transmission of light to the aging human retina: possible implications for age related macular degeneration, Experimental Eye Research Volume 79, Issue 6, December 2004, Pages 753-75. DOI:10.1016/j.exer.2004.06.025

Tehnologia Smart Blue Filter vine cu 2 caracteristici principale:
1. Molecule care absorb lumina albastră-violet sunt încorporate în material. Acesta blocheză până la 25% din lumina natural nocivă albastră-violet, ceea ce înseamnă că reduce distrugerea celulelor retinal cu 25%.
2. Moleculele specifice pentru culori complementare sunt integrate în material, ceea ce însamnă că nu are niciun fel de nuanță galbenă reziduală sau reflecții albastre.

Un proces unic de absortie care duce la obtinerea a 3 beneficii:

• protecţie UV
• protecţie inteligentă împotriva luminii albastră-violet
• claritate estetică

Eye Protect System asociat cu Crizal oferă cea mai bună protecţie UV pentru lentilele incolore. Această inovaţie extraordinară este acum disponibilă cu Crizal Transitions şi cu lentile incolore cu Crizal, oferind lentile estetice, claritate şi cea mai bună protecţie vizuală posibilă pentru lentilele eliberate pe bază de reţetă.